Barakude osigurale završnicu Svjetske lige

0
Foto: pixabay.com

Vaterpolska reprezentacija Hrvatske pobijedila je Rusiju 11:9 (1:4, 4:4, 2:1, 4:0) te time osigurala prvo mjesto u skupini i odlazak na završni turnir europskih kvalifikacija Svjetske lige krajem travnja u Budimpešti.

Najbolji strijelac utakmice bio je Loren Fatović s tri pogotka, dok je Marko Bijač izabran za player of the game sa sedam zgoditaka. Luka Bukić i Rino Burić zabili su po dva pogotka.

– Imamo još puno stvari za popraviti, no ponavljam, ovo je ekipa koja se tek stvara, ekipa koja mora puno učiti i imati čim više ovakvih utakmica. Samo iz ovakvih utakmica možemo stvoriti pravu ekipu. Bitno je po tko zna koji put ponovo dobro reagiramo, imamo dobru reakciju i ne gubimo glavu. Svakako imamo puno za raditi i korigirati, to je jasno. No ono što smo trebali odraditi to smo i ostvarili, pobijedili smo utakmicu. Prvi smo u skupini i u četvrtfinalu idemo na Italiju. Očekuju nas iznimno jake utakmice Svjetske lige kao dobra priprema za Svjetsko i Europsko prvenstvo – naglasio je Ivica Tucak, izbornik.

– U napadačkom i realizacijskom smislu, a i obrani gdje smo primili previše golova, nije najbolje započela utakmica. No nažalost to je trenutačno tako, ekipa je mlada i nismo još uigrani. No sigurno ćemo imati još vrhunski odigranih utakmica, poput one s Grčkom, a i nešto lošijih, kao što je bila ova danas. Bitno je da smo na kraju pokazali da smo bolji i i da smo dali svoj maksimum kada je trebalo te na kraju pobijedili. No treba izvući pouku iz prve dvije četvrtine koje nisu bile dobre te raditi dalje kako bi bili bolji – zaključio je Ante Vukičević, reprezentativac.

Utakmica 3. kola koja će se odigrati 8. ožujka, a u kojoj je Hrvatska slobodna, odlučit će između Rusije i Grčke drugog putnika na završni turnir naše skupine D.