Barakude se u nedjelju bore za brončanu medalju na Svjetskom prvenstvu

0
Foto: Hrvatski vaterpolski savez

Današnja polufinalna utakmica Španjolska – Hrvatska završila je na strani Španjolaca rezultatom 10:5 (3:3, 0:0, 2:2, 3:0) te Hrvatsku u nedjelju očekuje utakmica za broncu.

“Borili smo se kao lavovi. Žao mi je što nismo iskoristili šanse u situaciji kada se utakmica lomila. No bolja je reprezentacija pobijedila, trebamo ići dalje. Na momke mogu biti samo ponosan, ovaj krajnji rezultat ne oslikava ono što se događalo u bazenu. Jedina mi je zamjerka danas što nismo bili tako raspucani kao protiv Srbije. Ujedno, prve dvije četvrtine smo previše gurali loptu na centra, bez potrebe. Mi imamo šut i moramo ga koristiti. No valja učiti na greškama i priznati da je Španjolska u ovom trenutku bolja reprezentacija”, rekao je izbornik Tucak nakon utakmice.

Luka Bukić se danas upisao kao strijelac s najviše odnosno dva zgoditka, dok su po jedan zabili Kharkov, Bašić i Žuvela.

“Utakmicu smo dobro otvorili no kasnije nismo uspjeli realizirati naše šanse s igračem više gdje smo imali nekoliko zicera koje nismo pogodili. Zaslužena pobjeda Španjolaca, danas su bili bolja momčad od nas. No treba se odmoriti i pobijediti utakmicu za treće mjesto. Još je jedna utakmica pred nama, igramo za medalju. Moramo se zato čim prije oporaviti od ove utakmice, idemo uzeti to treće mjesto”, najavio je Ante Vukičević, reprezentativac.

Utakmica za treće mjesto Barakude očekuje u nedjelju u 14:30 sati s reprezentacijom Grčke. Hrvatski vaterpolski savez je u suradnji sa svojom agencijom B travel pripremio organizirani prijevoz za sve navijače koji dolaze podržati reprezentaciju. Sve informacije mogu se pronaći na stranici www.hvs.hr i društvenim mrežama HVSa.