Barbara Matić na Grand Slamu u Ekaterinburgu osvojila brončanu medalju

0
Foto: PR

Barbara Matić se više ne vraća bez medalje. Najbolja hrvatska judašica Barbara Matić nastavila je u Rusiji niz medalja na najjačim svjetskim turnirima. Na Grand Slamu u Ekaterinburgu osvojila je brončanu medalju.

Nakon što je propustila Grand Prix u Maroku, gdje je medalju osvojila Ivana Šutalo, Barbara Matić je nastavila medaljaški niz u Ekaterinburgu. Na ruskom Grand Slamu, Matić (do 70 kg) je bila druga nositeljica, ali ju je u prvom nastupu iznenadila domaća predstavnica Kirejeva. Brzi prvi wazari uveo ju je u bespotrebnu nervozu, a zatim i drugo bacanje Ruskinje za odlazak hrvatske predstavnice u repasaž. Tamo je Malcevu (RUS) natjerala na tri kazne, a zatim se u borbi za broncu pojavila ona prava Barbara.

Upravo tako, protiv jake Gercsak (HUN) bila je to Barbara koju znamo i rekao bih glatko ipponom uzela medalju, prokomentirao je trener Vladimir Preradović, koji je unatoč činjenici da je naša judašica bila 2. nositeljica u svojoj kategoriji, pozitivno zaključio: Ovo je treća medalja u nizu. Samo neka se tako nastavi.

U Rusiji su nastupili i Dominik Družeta (do 81 kg) i Zlatko Kumrić (do 100 kg). Družeta je u 1. kolu ipponom svladao Khachatryana (ARM), a zatim izgubio zbog tri kazne od domaćeg predstavnika Kabahirova. Zlatko Kumrić izgubio je u 1. kolu ipponom od Minaskina (EST).