Barbara Matić zlatna u Kini!

0

Splitska judašica Barbara Matić osvojila je zlatnu medalju na Grand Prix natjecanju u kineskom Qingdaou i tako povećala svoje izglede za nastup na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru.

Barbara je u kategoriji do 70 kilograma bila slobodna u 1. kolu. Potom je jednim yukom razlike svladala predstavnicu Kineskog Tajpeha Liu-Yu Shang. Poljakinju Katarzynu Klys, koja se kasnije kroz repesaž domogla brončanog odličja, prošla je zahvaljujući manjem broju opomena. Na isti je način u polufinalu bila bolja od Korejke Seongyeon Kim. U finalu je bila posebno raspoložena i s dva wazarija slavila protiv 29-godišnje Njemice Iljane Marzok. Matić je tako dva tjedna uoči svog 21. rođendana osvojila 300 bodova za rang-listu i načinila veliki korak prema svojim prvim Olimpijskim igrama.

Jako sam sretna i ponosna. Ovo mi je prva medalja na natjecanjima Međunarodnoga judo saveza (IJF) ove godine, i to zlatna. S Marzok sam se borila već četiri puta i svaki put izgubila. Zato mi je ova pobjeda još draža. Godina mi nije išla po planu, imala sam dvije ozljede, što mi je poremetilo program treninga. Sad sam napokon zdrava i spremna i rezultat se odmah vidi. Bila sam pod pritiskom rezultata jer sam zbog ozljeda pala na rang-listi za Olimpijske igre, ali bit će lakše nakon ovog zlata, izjavila je Barbara Matić, koja će godinu zaključiti sljedećeg tjedna na turniru u Koreji.

U nedjelju će u Qingdaou nastupiti Ivana Maranić do 78 i Zlatko Kumrić do 100 kilograma.