Bebina prva torba na poklon rodiljama u Splitu i Sinju!

0
Foto: Radio Dalmacija

Sve rodilje u splitskom i sinjskom rodilištu ubuduće će dobivati bebinu prvu torbu, odnosno poklon paket koji će omogućiti roditeljima prikladnu prvu njegu djeteta.

Rezultat je to suradnje  Ljekarne Splitsko-dalmatinske županije i najvećeg hrvatskog proizvođača sanitetskog materijala, proizvoda od vate i gaze za higijenu , a koja je   simbolično započela uručenjem torbi trima rodiljama u splitskom rodilištu. Ravnatelj Ljekarne Splitsko-dalmatinske županije Ante Mihanović je za RD izjavio: U torbi se nalaze one najosnovnije stvari koje su svakoj mami i bebi potrebne. Tu je dječja mast, dječja mast s balzamom, fiziološka otopina, pantenol mast, čaj za rodilju, blazinice, terta pelene, .. Na ovaj način želimo pomoći koliko možemo da svakoj mami i bebi bude lakše i da ta beba koja dolazi na svijet ima svoju prvu torbu i svoj prvi poklon.

Bebina prva torba

Pripremljeno je 4100 torbi čiji je sadržaj vrijedan 400 kuna, a do svog poklon paketa rodilje mogu doći uz pomoć vaučera: Rodilja vaučer preuzima u rodilištu i onda s njim može preuzeti torbu u bilo kojoj od naših 35 ljekarni diljem naše županije

Splitsko -dalmatinska županija osigurala je pola milijuna kuna za ovu  akciju, a predstojnik Klinike za ženske bolesti i porode dr. Deni Karelović nada se da će  i uz pomoć ove akcije splitsko rodilište ponovo postati rodilište s najvećim brojem porođaja.