Berket: Najvažnije je da nema poginulih ni ozlijeđenih

0
Foto: RD

Vlasnik Marine Kaštela, bivši kaštelanski gradonačelnik Joško Berket, komentirao je za Radio Dalmaciju požar u kojem je u subotu navečer izgorjelo pet brodova.

Nakon prvog šoka, koji je bio baš pravi šok, sve se smirilo. Jutros se može razborito raspravljati o onom što se dogodilo. Hvala Bogu, nema ozlijeđenih, nema poginulih. Materijalna šteta, bila ona 100 ili milijun, nije neka velika tema. Nijedan brod ne može ući u marinu bez kasko osiguranja. Izgorjelo je 5 brodova od 450-500. Počelo je puhati, a svi brodovi su plastični, i manji i veći. Zahvaljujem svim ljudima koji su priskočili u pomoć. Zaposlenicima marine, onima koji su zaposleni u charterima, lokalnim ribarima i iznad svih vatrogascima, rekao nam je Berket.

Nije bilo većeg onečišćenja mora. Ako je i bilo nešto sitno, sve je ostalo u okviru marine. Brodovi koji su ostali na vezu u subotu popodne nisu bili spremani za putovanje pa nisu punjeni gorivom dok su oni koji su u charteru isplovili u subotu poslijepodne, dodao je Berket.

Uzrok požara utvrdit će forenzičari i policija. Znamo da je krenuo s jednog broda. Možda je došlo do ljudske pogreške u kuhinji. Iza toga se dogodilo ono što se dogodilo, zaključio je Berket.