Besplatna gastronomska radionica na Pelješcu

0
Foto: RD arhiva

U sklopu EU projekta Povijest na zrnu soli, Općina Ston organizira besplatnu trodnevnu radionicu koja će se održati od 14. do 16. svibnja 2018. na više lokacija na Pelješcu, a s tematikom prezentiranja gastro baštine, posluživanja pića i vještine kušanja vina.

 Na radionici se može naučiti  ponešto o lokalnim proizvodima i procesu njihova stvaranja, tradicionalnoj kuhinji i namirnicama, procesu obrade, kreiranju menija i prezentaciji prema gostu te način serviranja. Osim toga, polaznici radionice imat će priliku upoznati procese proizvodnje vina, temperature i način posluživanja, naučiti više o različitim sortama vina itd..

Vina će polaznicima približiti dubrovačka sommelierka Ksenija Matić. Osim što organizira vođene degustacije, prezentacije vinarija, edukacije za ugostiteljske objekte, kao najdraži dio posla Ksenija ističe svojevrsnu “vinsku školicu” odnosno poučne vinske radionice u zimskom periodu za lokalno stanovništvo.