Besplatna probna ronjenja u Orebiću

0
Foto: PR

U organizaciji PŠU „Peliška jedra“ – ronilačke sekcije i Agencije Promocija ronjenja Pogled u plavo već tradicionalno petu godinu za redom gostuje u Orebiću te će ovog vikenda, 13. i 14. srpnja u Lučici biti postavljen 10-metarski bazen s podvodnom izložbom fotografija.

Svi zainteresirani posjetitelji i ove godine imat će priliku potpuno besplatno okušati se u ronjenju pod punom ronilačkom opremom te osjetiti čari i ljepote ronjenja, 13. srpnja 2019. god. u periodu od 10h do 24h, a besplatna probna ronjenja nastavljaju se i 14. srpnja 2019. god. od 10h do 18h u Lučici, Orebić.

Nakon kraće poduke o ronjenju i ronilačkoj opremi posjetitelji će imati mogućnost zaroniti u prepoznatljivi bazen Pogleda u plavo te uživati u razgledavanju podvodne izložbe fotografija hrvatskog podvodnog fotografa Marjana Radovića koja prikazuje ljepote hrvatskog podmorja.

Posjetiteljima ove manifestacije na raspolaganju će biti ronioci i instruktori ronjenja Nemo-Adria Rescue Teama koji su ujedno i članovi volonteri Specijalističke ronilačke postrojbe za spašavanje iz vode pri Uredu za upravljanje u hitnim situacijama Grada Zagreba te ronioci i instruktori ronjenja ronilačke sekcije Peliških jedara.

Ronilačka sekcija Peliških jedara koja je krenula u smjeru promocije, ekologije i edukacije ovog vikenda će promovirati svoj rad, aktivnosti i usluge.

Osim promocije Hrvatske kao ronilačke i turističke destinacije, ljepota hrvatskog podmorja i općenito ronjenja kao aktivnosti, Pogled u plavo ima za cilj potaknuti što veći broj djece i mladih na bavljenje vodenim aktivnostima i uključivanje mladih u promotivne, edukativne i ekološke programe.

Pogledu u plavo pridružila se i stručna služba ZAMP koja se pobrinula za ugodno ronjenje uz glazbenu podršku.

Manifestacija se odvija pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma Republike Hrvatske.