Besplatne edukacije u ugostiteljstvu i turizmu za starije i osobe s invaliditetom

0

U okviru projekta „Uključi se!“ Centar za kulturu i cjeloživotno obrazovanje Zlatna vrata, osmišljava inkluzivne edukacije s područja ugostiteljstva i turizma koje će biti prilagođene osobama starije životne dobi i osobama s invaliditetom.

Edukacije će biti potpuno besplatne za sve polaznike, terminski i programom prilagođene kako njihovim mogućnostima, tako i činjenici da će polaznici biti iz različitih mjesta na obali (plaćen prijevoz, intenzivan rad kroz jedan ili dva dana u tjednu, on-line mentorstvo…). Odvijat će se od veljače do svibnja 2019.

Svi koji se odluče uključiti u ove edukacije dobit će ne samo znanja potrebna za rad u turističkim i ugostiteljskim zanimanjima, već i direktan kontakt sa vrhunskim mentorima i praksu kod kvalitetnih poslodavaca.

Također, svaka od edukacija koja će biti ponuđena,  baza je za samozapošljavanje ili osmišljavanje dodatnog prihoda za osobe koje nisu zainteresirane ili nemaju mogućnost zapošljavanja kod poslodavca. U tom smislu svaki će program sadržavati i poslovni segment, kao i mogućnost stvaranja kontakata za budućnost.

Već je  odrađen niz preliminarnih sastanaka sa predstavnicima poslodavaca, lokalnih samouprava i predstavnicima civilnog društva, kako bi se  čula njihova razmišljanja i potrebe.

U ovom tjednu radionice će biti  u Supetru na Braču i Starigradu na Hvaru.

U koju god od zainteresiranih skupina spadate, bili poslodavci u potrazi za educiranim kadrom, stariji od 53 godine ili ste osoba s invaliditetom, pridružite se. Neka vas ne koče eventualna ograničenja koja donose godine i invaliditet. Turizam i ugostiteljstvo nisu samo konobari i kuhari, postoji cijeli niz poslova za kojima je potreba velika.

“Uključi se! Edukacijom u turizmu i ugostiteljstvu protiv socijalne isključenosti” realizira se okviru projekta Europskog socijalnog fonda (ESF), operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali (ULJP).

U Supetru – utorak, 12. lipnja, 2018. godine, s početkom u 10:30 sati, uz osvježenje na terasi hotela Osam, Vlačica 3

U Starom gradu – srijeda, 13. lipnja, s početkom u 11:00 sati, u zgradi Hrvatskog doma tzv. Čitovnica, Nova riva