Besplatne menstrualne potrepštine na Sveučilištu u Dubrovniku

0

Studentski zbor Sveučilišta u Dubrovniku započinje provedbu projekta “UNIDU MENGA” kojim se osiguravaju besplatne menstrualne potrepštine za studentice.

Cilj projekta je podići svijest o važnosti menstrualnog zdravlja žena, ukloniti sram i stigmu oko pojma menstruacije te osigurati besplatne potrepštine.
Besplatne menstrualne potrepštine nalaze se u dispenzerima postavljenima u ženskim sanitarnim čvorovima na četiri mjesta; u Sveučilišnom kampusu (Branitelja Dubrovnika 41), zgradi Odjela za ekonomiju i poslovnu ekonomiju (Lapadska obala 7), sveučilišnoj zgradi na adresi Ćira Carića 4 te u Studentskom domu.
Projekt se nastavlja predavanjem o važnosti menstrualnog zdravlja koje će održati specijalizantica ginekologije i opstetricije dr. med. Petra Kojan u Studentskom domu, četvrtak 12. svibnja 2022. u 16:30 sati.
Dubrovački Studentski zbor ovim uključuje Sveučilište u Dubrovniku u nacionalni projekt kojeg slijede i ostala sveučilišta u Hrvatskoj kako bi osigurala higijenske potrepštine te kako bi podigli razinu osviještenosti i razinu menstrualnog znanja.
Studentski zbor Sveučilišta u Dubrovniku također želi potaknuti lokalnu i regionalnu samoupravu na slične poteze u odgojno-obrazovnim institucijama.