Besplatni filmski maraton u osam hrvatskih gradova

0
Foto: http://www.noc-filma.hr/

‘Noć hrvatskog filma i novih medija’, besplatni maraton ponajboljeg iz hrvatske kinematografije, ove godine će se održati u petak, 25. listopada, u osam hrvatskih gradova i pet država.

Šesto izdanje manifestacije Noć hrvatskog filma i novih medija održat će se u Zagrebu, Sisku, Otočcu, Splitu, Malom Lošinju, Koprivnici, Dubrovniku i Vukovaru, ali i na kino platnima u Mađarskoj (Budimpešta i Pečuh), Bosni i Hercegovini (Mostar), Srbiji (Subotica) i Italiji (Milano), a u jednoj će filmskoj noći, od 18 sati sve do 2 ujutro, prikazati više od 100 hrvatskih naslova različitih žanrova.

U samo jednoj večeri, odnosno noći, gledatelji će moći uživati u pomno odabranim uratcima pionira domaćeg filma, i to u svim filmskim rodovima, od vječnih dječjih klasika, zanimljivih novih medija (Toranj, TK, Film bez filma) i recentnog animiranog filma (Profesor Baltazar – Augustova treća sreća, Prvi korak, Vrlo mokra noć u muzeju, Motivi), te dokumentaraca koji su ove godine posvećeni teškim ljudskim sudbinama pa sve do najpopularnijeg filmskog roda kratkih i dugometražnih igranih filmova.

Cijeli program možete vidjeti na http://www.noc-filma.hr/program.html