Biciklijada na relaciji Zadar -Nin -Zadar

0
Foto: PR

U nedjelju 8. travnja počinju Dani zadarske županije koji će trajati do kraja tekućeg mjeseca. Kao i svake godine obilježavanje počinje biciklijadom Od Branimira do Branimira na relaciji Zadar – Nin – Zadar.

10. biciklijada duga oko 35 kilometara koja spaja Branimirovu obalu u Zadru s Branimirovom obalom u Ninu i natrag okupit će još jednom profesionalce i amatere, ali i turiste koji se u to vrijeme zateknu u Zadru.

Biciklijada se provodi u sklopu programa Plana za zdravlje Zadarske županije i u cilju poticanja zdravog načina života. Prije 10 godina kad je krenula ova javno zdravstvena aktivnost bilo je stotinjak biciklista, prethodnih godina premašena su sva očekivanja jer je na biciklijadi sudjelovalo oko 1000 rekreativaca među kojima i puno djece.

Ono po čemu se ova  biciklijada razlikuje od svih ostalih je tradicija dolaska obitelji s djecom. Tu je i promocija biciklističke staze, ali i sjajan spoj partnerstva s policijom koja svojim aktivnostima doprinosi promociji sprečavanja nasilja u zajednici odnosno na cestama i kulturi ponašanja na cesti.

Ove godine u realizaciji biciklijade doprinijet će Sportski akademski savez Sveučilišta u Zadru sa svojim studentima sportašima te brojni sportski klubovi koji će se, kao i svih dosadašnjih godina, odazvati ovoj sportskoj manifestaciji.

U sklopu biciklijade održat će se i utrka u cestovnom biciklizmu čiji će sudionici voziti na relaciji Nin – Vrsi – Ljubač – raskrižje iznad Ražanca – Poljica – Briševo – Nin. Ta utrka starta iz Nina u 12,30 sati, a predviđeno trajanje je oko sat vremena. U 14,00 svi zajedno iz Nina kreću prema Zadru.

Izvlačenje glavne i ostalih nagrada je u 13,45 sati.