Bikeri odustali od prosvjeda

0
Foto: pixabay.com

Motoristi su otkazali prosvjed, koji se trebao održati na vikend jer je Ministarstvo prometa usvojilo njihove zahtjeve. S 4000 motocikala trebali su blokirati granične prijelaze, naplatne postaje i trajektne luke.

Udruga motociklista Karavana za život – bikeri na cesti priopćila je kako su dobili “službeni i obvezujući dopis” iz Ministarstva prometa te da su svi njihovi zahtjevi “usvojeni i prihvaćeni te da idu na hitnu realizaciju”.

Motociklisti su već više puta predali ministru prometa Olegu Butkoviću zahtjeve u kojima traže zaštitne ograde na cestama, donošenje novoga znaka “zahtjevna dionica za motocikliste”, primjenu boja otpornih na proklizavanje pneumatika, bitumensku ispunu prometnice s posipom od kvarcnog pijeska, te prekidanje prakse poskupljenja cestarine od deset posto u sezoni za motocikliste.

S obzirom na to da je Ministarstvo pristalo na njihove zahtjeve, najavljeni prosvjed, koji se trebao održati na vikend te je s 4000 motocikala trebao blokirati granične prijelaze, naplatne postaje i trajektne luke, sada je otkazan.

Molim sve sudionike, one koji su trebali sudjelovati u akciji diljem Hrvatske, da odustanu od svih dogovorenih radnji i ciljeva jer su isti postignuti, stoji u priopćenju udruge.