Bitka za gradonačelnika Splita: U drugom krugu Puljak i Mihanović

0
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Nakon jučerašnjih lokalnih izbora, u četiri najveća hrvatska grada bitka za gradonačelnika vodit će se i za dva tjedna u drugom krugu izbora, jer ni jedan kandidat nije osvojio natpolovičnu većinu glasača izašlih na izbore.

U glavnom gradu Hrvatske najviše glasova dobio je Tomislav Tomašević iz platforme Možemo 45,15%, a u drugi krug probio se Miroslav Škoro iz Domovinskog pokreta sa znatno manjim postotkom – 12,16.

U Splitu u drugi krug idu Ivica Puljak iz Centra s 26,82% glasova i HDZ-ov Vice Mihanović s 23,23% glasova.

U Šibeniku u drugi krug idu HDZ-ov Željko Burić i SDP-ov Tonči Restović, u Zadru HDZ-ov Branko Dukić i SDP-ov Marko Vučetić. U Dubrovniku drugi su krug izborili HDZ-ov Mato Franković i Pero Vićan iz Dubrovačkog demokratskog sabora.

I u četiri dalmatinske županije župani će se birati u drugom krugu. U Splitsko-dalmatinskoj u drugi krug idu HDZ-ov Blaženko Boban i SDP-ov Ranko Ostojić, u Zadarskoj županiji HDZ-ov Božidar Longin i nezavisni Ivica Žuvela, u Dubrovačko-neretvanskoj HDZ-ov Nikola Dobroslavić i kandidat grupe birača Roko Tolić. Zanimljiva je situacija u Šibensko-kninskoj županiji gdje je razlika dvojice najboljih samo 0,42% između nezavisnog Marka Jelića i HDZ-ovog Gorana Pauka.