Blanka i Ana zovu na Gripe

0
Foto: Radio Dalmacija

Međunarodni MASS skakački miting održat će se u petak u 18 sati u velikoj dvorani SC Gripe u Splitu. Glavne zvijezde su hrvatske reprezentativke Blanka Vlašić i Ana Šimić.

Na Gripama se prvi put skakalo u veljači 2007. Pobijedila je Bugarka Venelina Veneva s dva metra, koliko je preskočila i Blanka Vlašić. Godinu kasnije, Blanka je slavila s 201. Sljedeća dva izdanja, 2009. i 2010., skakalo se u Spaladium Areni, a Blanka je opet bila najbolja, popravljajući rekord mitinga na 202 pa 203 centimetra. 2011. Blanka je preskočila dvoransku sezonu i miting je održan u lipnju na Rivi. Pobjednica ista, visina dva metra. Četiri i pol godine smo zbog Blankinih ozljeda čekali na šesto izdanje skakačkog mitinga, koji se vraća na Gripe.

Od prvog natjecanja u novoj sezoni ne očekujem previše u rezultatskom smislu. Nadam se da će nas atmosfera na tribinama podići i da će nas publika nositi do kvalitetnih skokova. Pripreme su protekle dobro, ali zaželjela sam se natjecanja, zadnje je bilo još u rujnu, izjavila je Ana Šimić i najavila kako na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru planira napasti visinu od dva metra.

Kako to misliš – napasti? Reci – skočiti!, bocnula je reprezentativnu kolegicu Blanka Vlašić, koja zrači optimizmom iako je posljednji skakački trening odradila još prije Božića. Rukometaši su nam pokazali da se čuda događaju. Za mene će sami nastup biti malo čudo jer već mjesec dana ne skačem na treningu. Odrađujem sve drugo, štedim tu nogu kako bih se mogla predstaviti u najboljem svjetlu. Splitska publika to svakako zaslužuje jer je cijelo vrijeme vjerovala u moj povratak. To su ljudi u prolazu – u trgovini, ljekarni, banci, na ulici – koji me uvijek srdačno pozdravljaju i navijaju za mene. Dugujem im dobar nastup, pozitivnu Blanku koja će dati sve od sebe. Bez obzira na ishod, obećavam da ću “iskrvariti” na terenu koliko god to bude moguće, poručila je Blanka Vlašić.