Boban primio predstavnike VAD-a

0
Foto: PR

Splitsko –dalmatinski župan Blaženko Boban primio je predstavnike Viteškog alkarskog društva. Boban je kazao kako je izuzetno zadovoljan pripremnim aktivnostima. Alka je brend ne samo grada Sinja i Splitsko dalmatinske županije, već i cijele Hrvatske, uz sam bok sportu i kulturi koja reklamira Hrvatsku u svijetu. Veseli me kako čujem što se kulturna suradnja širi i van granica Hrvatske, kazao je župan.

Predsjednik VAD-a  Stipe Jukić je najavio je da očekuje skori prijem kod predsjednika Vlade Andreja Plenkovića na kojemu bi trebali biti dogovoreni detalji o uvrštenju Alke u Proračun Vlade RH. Alka to zaslužuje budući da su u njoj već stoljećima sačuvani kulturni, vjerski i i nacionalni motivi koji čine temeljne sastavnice našega nacionalnog identiteta, kazao je Jukić.

Gradonačelnica Sinja Kristina Križanac istaknula je kako im je cilj Cilj Alku promovirati i izvan granica Hrvatske, jer je riječ je o božanstvenom nacionalnom identitetu koji u nijednom trenutku do sada nije iskorišten onako kako bi trebao. Potreba je da ljudi van naših granica vide s koliko kulturne baštine mi raspolažemo. Benefiti koje Alka kao brend može polučiti zaista su veliki kako na regionalnoj, tako i na nacionalnoj razini, istaknula je sinjska gradonačelnica.