U Bookvici o vjeri u dijalog između sekularnog i religijskog

0
Foto: pixabay.com

U ovotjednoj Bookvici, koja će se održati u četvrtak, 30. ožujka, u 20.30 sati, predstavlja se knjiga „Vjera u dijalog: sekularno i religijsko“, koju su objavili riječki Centar za kulturu dijaloga i Ex libris. U razgovoru će sudjelovati urednici knjige Nebojša Zelić i Zoran Grozdanov, bosanski franjevac fra Drago Bojić te novinari Viktor Ivančić i Predrag Lucić.

Na prvi pogled u knjizi su suprotstavljeni svećenici i teolozi s jedne te ateistički intelektualci s druge strane. No ono oni nerijetko zamjenjuju uloge pa se svećenici i teolozi pretvaraju u najžešće kritičare crkve i religije, dok ateistički pisci postaju branitelji izvornoga kršćanstva. Prema riječima novinara Novoga lista, Borisa Pavelića, riječ je o „društveno dobronamjernom, a misaono dubokom, gdjegdje i revolucionarnom djelu, koje na svjetlo dana izvlači često zakrivene potencijale ovoga društva za istinskim svjetonazorskim dijalogom i razumijevanjem“.

U tradicionalnoj nagradnoj igri netko će iz publike osvojiti knjigu koja se predstavlja. Bookvicu podržavaju Ministarstvo kulture, Grad Split i Hrvatsko društvo pisaca.