Božićna čestitka kardinala Josipa Bozanića

0
Foto: Hina
Nadbiskup zagrebački, kardinal Josip Bozanić uputio je božićnu čestitku  te poručio da ovogodišnji Božić slavimo u posebno iznimnom vremenu kada se ne preispituje samo čovjek, kada kroz kušnje ne prolaze samo brak i obitelj i kada oni kojima je zadaća jamčiti sigurnost, postojanost, jasnoću u važnim pitanjima pokazuju svojevrsno nesnalaženje.

” U hrvatskom društvu i ovoga Božića još uvijek tražimo rješenja pitanja siromaštva brojnih naših sugrađana, slušamo žalosne izvještaje o napuštanju domovine, s nevjericom pratimo negativne demografske pokazatelje, a blago rečeno, zbunjeni gledamo kada se javno obezvrjeđuju naše svetinje. I izvan naše domovine još uvijek se traži pravi odgovor na migrantsku i izbjegličku krizu, a prijeteći su i nagovještaji daljnjega razbuktavanja međunarodnih nemira i napetosti te, uopće, političke i društvene nestabilnosti. Sve to silno odudara od božićnog mira, zajedništva i ljepote koju je Bog donio svijetu po svojem sinu”, poručio je kardinal Bozanić.
Molim Boga, nastavio je, da svatko od nas, u kako god se teškom stanju nalazio, pritisnut možda bolešću, neimaštinom, međusobnim razmiricama, brigom za budućnost, otkrije da se ljepota življenja postiže samo s Bogom. Molim Gospodina da u svijetu prokrči put kojim će proći mir, da prestanu eksperimenti koji ugrožavaju čovjekovu budućnost, da se probude pozaspale savjesti koje mogu pomoći povratku mira i ljepote za sve ljude i čitavu Zemlju, istaknuo je kardinal Bozanić poručivši da treba vjerovati da se u životu pojedinca i zajednice sve mijenja onog trenutka kad se otvorimo Bogu.
Ističući da ulazimo u noć u kojoj se slavi rođenje Isusa, Sina Božjega, Bozanić je istaknuo da je to i noć velikog traganja, noć u kojoj Bog traži čovjeka zato jer mu je svaki drag i jer ljubi sve ljude.
Odavno je jasno da se istinska ljepota ne može mjeriti fizičkim mjerilima ili blještavilom, nego čistoćom duha, svježinom duše; mirom što ga ne daje svijet, nego samo Bog. Božić je vrijeme suočavanja s istinom”, istaknuo je kardinal Bozanić.
Podsjetio je da je ovogodišnja proslava Božića uronjena u Svetu godinu Izvanrednog jubileja milosrđa te dodao kako moli za sve, da trajno čeznu za susretom s Bogom i nikada ne zaborave da ih Bog ljubi.
Radujmo se hrvatskom Božiću koji je uvijek mio i raspjevan poručio je kardinal Josip Bozanić zaželivši svima koji vjeruju u Krista, i svima koji tragaju za istinskom ljepotom blagoslovljen Božić, svetkovinu Isusova rođenja! (hina)