BOŽIĆNA POTRAGA RADIO DALMACIJE: Uključi se i uzmi 2000 kn u shopping centru City Center one

0

Prije čitanja teksta, prvo napomena. Ovaj tekst shvati ozbiljno. Pristupi mu ozbiljno. Zamisli da si detektiv. Poirot, Holmes, Miss Marple, što se nas tiče može i Nick Prascaton.

Jesi? Ok. Imamo zadatak za tebe.

Ako ga izvršiš uspješno – svoju obitelj ćeš odvesti u 2000 kn vrijedan shopping u City Centeru one. Kolika će ti bit satnica, to ovisi o tvojim detektivskim moćima. Krenimo na ono bitno.

Slučaj no. 25.12. – Božićna potraga Radio Dalmacije

Nestali su Djed Božićnjak i njegovih 9 sobova: Dasher, Dancer, Prancer, Vixen, Comet, Cupid, Donner, Blitzen i Rudolf.

Sigurnosno obavještajna služba Laponije locirala ih je negdje u Dalmaciji. Gdje točno, ne zna se. Uzrok nestanka se smatra udar groma o saonice u lipnju 2019. godine.

Svjedoci koji su ih vidjeli govore da ne žele još nazad. Dalmatinizirali su se, sve im je laganini i nije im priša.

‘Ko ih može krivit, jel da? Ali – moramo spasiti Božić!

Ideja je da ih vratimo na Sjeverni pol kako bi na vrijeme riješili poklone i razveselili djecu. Svaki dan se glasovnom porukom preko Whatsapp-a javljaju na Radio Dalmaciju, i pokušavaju objasnit gdje su. Pričaju kroz zagonetke. Trebamo ih locirati! Tko pronađe gdje se nalazi jedan od njih 10, osvaja onih 2000 kn vrijedan shopping u City Centru one.

Pronašli smo Blitzera (sv. Jure Biokovo), Donnera (na rivi u Tribunju kod spomenika tovaru), Prancera (kod Onofrijeve česme u Dubrovniku), Vixena (na gradilištu Pelješkog mosta), Dancera (Bunari na Rajčici), Komet (Crveno jezero, Imotski) i Kupida (mul u Orebiću), Rudolfa (na Karepovcu) i Dashera (morske orgulje u Zadru). Zadnji je bio ostao Djedica, a njega smo pronašli stisnutog u Ulici Pusti me proć u Splitu.

Hvala što se igrali s nama!

Pravilnik – Božićna potraga 2019.