Božićni sajam u Klisu

0
Foto: PR

Općina Klis u suradnji s Turističkom zajednicom i Poduzetničkim inkubatorom Klis organizira 15. i 16. prosinca (petak i subota) peti po redu Božićni sajam na kojemu će se  naći domaći prehrambeni ekološki proizvodi i autohtoni suvenir

Svečano otvorenje je u petak, 15. prosinca u 10 sati u Domu kulture u Klisu.

Uz veliki broj izlagača očekuje se i bogat kulturno-umjetnički program.

U petak ujutro će vrtićka i školska djeca ukrašavati božićno drvce – jelku, koja se nalazi na centralnom trgu podno Kliške tvrđave.

U ponudi imamo još dvije prigodne predstave: „U iščekivanju Isusa“ u izvođenju najmlađih osnovaca iz Osnovne škole Petra Kružića u Klisu u subotu u 15 sati i predstava “Interview za Božić” u izvedbi Reto centra Klis u petak u 18 sati.

Oba sajamska dana u periodu od 11 do 14 sati konjički klub „Natura“ će za dječji uzrast organizirati besplatnu školu jahanja na glavnom trgu na Megdanu.

Narodna knjižnica i čitaonica u Klisu će u petak organizirati radionicu na kojoj će djeca izrađivati straničnike za knjige, dok će u subotu biti popularno oslikavanje dječjih lica.

Nakon „sajmovanja“ koje završava u subotu u 16 sati organizira se svečani koncert s početkom u 18 sati u Domu kulture na kojem će nastupiti Crkveni zbor UBDM iz Klisa, tenor Špiro Boban, Ksenija Varvodić, ŽK Besida i KGD Mosor.

Nakon koncerta Općina Klis će u prostoru Doma kulture počastiti sve izvođače, izlagače i posjetitelje s poznatim kliškim arambašima i zahvaliti se svima na dobroj suradnji u 2017. godini.