Solin: Božićnice umirovljenicima i socijalno ugroženim obiteljima

0
Foto: pixabay.com

Pravo na božićnicu u obliku bona u visini od 300 kuna mogu ostvariti umirovljenici čija mjesečna osnovna mirovina iznosi do 1.300 kuna. Pravo na božićnicu u obliku bona u visini od 200 kuna mogu ostvariti umirovljenici čija mjesečna osnovna mirovina iznosi od 1.300,01 kuna do 2.300 kuna.

Božićnicu u obliku bona ne mogu ostvariti umirovljenici koji ostvaruju inozemnu mirovinu temeljem Međunarodnih ugovora kao i umirovljenici koji pored mirovine ostvarene u Republici Hrvatskoj ostvaruju i inozemnu mirovinu temeljem Međunarodnih ugovora.

Nadalje, Božićnica u obliku bona u visini od 300 kuna dodijelit će se korisnicima prava na zajamčenu minimalnu naknadu, tuđe pomoći i njege i osobne invalidnine od Centra za socijalnu skrb Ispostava Solin.

Božićnica u obliku bona u visini od 300 kuna dodijelit će se nositeljima obitelji (supružnicima) ukoliko su oba nezaposlena i prijavljeni na Zavod za zapošljavanje. Pravo na božićnicu u obliku bona u visini od 300,00 kuna mogu ostvariti i nezaposleni samohrani roditelji pod istim uvjetima.

Pravo na božićnicu u obliku bona u visini od 200 kuna imaju osobe starije od 60 godina života koje ne ostvaruju, niti su ikada ostvarivale bilo kakav prihod od rada, mirovine i drugih primanja po bilo kojoj drugoj osnovi. Pravo na božićnicu može se ostvariti samo po jednom osnovu.

Božićnica će se dijeliti radnim danom od 9. prosinca do 20. prosinca 2019. godine. Ponedjeljak, srijeda, četvrtak i petak u vremenu od 8,00 do 14,00 sati, utorkom od 12,00 do 18,00 sati. u Gradskoj upravi grada Solina u prostorijama Gradske vijećnice (prizemlje), na adresi Stjepana Radića 42.

POTREBNA DOKUMENTACIJA ZA OSTVARENJE POKLON BONOVA

Umirovljenici:
– osobna iskaznica
– odrezak ili izvješće o mirovini za 11 mjesec 2008.

Korisnici stalne pomoći, tuđe pomoći i njege i osobne invalidnine:
– osobna iskaznica

Nezaposleni samohrani roditelji:
– osobna iskaznica
– uvjerenje zavoda za zapošljavanje
– rodni list za djecu
– dokaz za status samohranog roditelja

Nezaposleni supružnici
– osobna iskaznica za oba supružnika
– uvjerenje Zavoda za zapošlajvanje
– vjenčani list

Osobe starije od 60 godina, koje ne ostvaruju niti su ikada ostvarile bilo kakav prihod od rada, mirovine i drugih primanja po bilo kojoj drugoj osnovi
– osobna iskaznica
– porezno uvjerenje
– potvrda o radnopravnom statusu (tzv. e-radna knjižica)