Brač se od ponoći vraća u normalan život

0
Foto: pixabay

Nakon što je otok Brač zbog žarišta koronavirusa stavljen u karantenu, u nedjelju u ponoć ukidaju se još neke mjere ograničenja.

Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske na prijedlog Stožera civilne zaštite SDŽ donio je Odluku da mjere koje su između ostalog ograničavale rad trgovina, tržnica i ribarnica, održavanje pogreba i vjenčanja, društvenih sportskih i vjerskih okupljanja, korištenja dječjih i sportskih igrališta i zadržavanja na ulicama ( a koje su uvedene kasnije) prestaju vrijediti od 24. svibnja 2020. godina (nedjelja) u 24 sata.

Ranije je već donijeta mjera o ukidanju ograničenja prijevoza i zabrane napuštanja prebivališta i stalnog boravka u RH kao i prekidu režima propusnica za promet između svih jedinica lokalne samouprave na otoku Braču te suglasnost za prijevoz trajektima koja je stupila na snagu dana 22. svibnja 2020. godine (petak) u 24 sata

Po usvajanju prijedloga škole bi na Braču trebale sa radom početi u srijedu 27. svibnja 2020. godine u skladu sa mjerama i programom koji je na snazi u ostatku Hrvatske.