Brojna poznata lica sudjelovala u akciji #slušamhrvatsko

0
Foto: PR

Stručna služba ZAMP Hrvatskog društva skladatelja bila je dio kampanje „Slušajmo hrvatsko!“ povodom 20. godišnjice akcije „Kupujmo hrvatsko“ u organizaciji HGK na glavnom zagrebačkom trgu proteklog tjedna.

U suradnji s glazbenim udrugama izvođača (HGU, HUZIP) i diskografa (HDU, ZAPRAF), cilj kampanje bila je promocija domaćih glazbenika i njihovog stvaralaštva koji, kao dio glazbene industrije, sudjeluju u rastu i razvoju hrvatskog gospodarstva.

Birajući i slušajući hrvatsko, kupujući ulaznice za koncerte i uživajući u glazbi s legalnih izvora, podržava se trud i talent autora i glazbenika, ali i cijelog niza djelatnosti povezanih s glazbenom industrijom: diskografa, tehničara, medija, koncertnih organizatora, agencija za marketing i odnose s javnošću, ugostitelja, prijevoznika, hotelijera, zaštitara…

Svoju potporu akciji #slušamhrvatsko dali su predsjednica RH Kolinda Grabar Kitarović te potpredsjednica Vlade RH Martina Dalić, a druženju na Trgu bana Jelačića pridružili su se brojni poznati glazbenici i autori.

U glazbenom dijelu nastupili su Mia Dimšić i Damir Kedžo, a među poznatim licima našli su se Krunoslav Kićo Slabinac, Jurica Pađen, Nenad Borgudan, Ivan Dečak, Sanja Doležal, Antonia Šerić Tonka, Jurica Popović, Saša Lozar, Max Hozić, Zvonimir Bučević Buč, Mladen Puljiz, glumac Goran Grgić, novinar Zoran Šprajc i mnogi drugi.