Bruna Vuletić i Ivan Šapina osvojili nove medalje na svjetskom prvenstvu

0
Foto: PR

Bruna Vuletić iz splitskog Marjana i Ivan Šapina iz zagrebačkog Osvita osvojili su brončana odličja posljednjeg dana svjetskog taekwondo prvenstva koje se održava u Manchesteru.

Hrvatska taekwondo reprezentacija srušila je rekord po broju medalja na svjetskom prvenstvu u Manchesteru. Posljednjeg dana natjecanja na pobjedničko postolje popeli su se Bruna Vuletić do 62 kilograma i Ivan Šapina do 87 kilograma. Fenomenalan rezultat na kraju prvenstva koje je moglo za Hrvatsku završiti i s ogromnih sedam medalja da nije nedostajalo malo sreće u posljednjim sekundama borbi. Pored rekordne četvrte medalje Hrvatska je osvojila i prvu mušku medalju na svjetskim prvenstvima još od Filipa Grgića i naslova prvaka svijeta prije punih 12 godina u Pekingu dok je prije njih dvoje to za rukom pošlo još jedino Mićiju Kuzmanoviću.

Nakon slavlja Ivana Šapine i osigurane treće medalje za Hrvatsku na SP nije bilo vremena za predah hrvatskim navijačima. Samo minutu kasnije svoju četvrtfinalnu borbu započela je 19-godišnja članica splitskog Marjana Bruna Vuletić u kategoriji do 62 kilograma. Bruna je nakon pobjeda protiv Finkinje Jasmin Manninen 16:1 i Moldavke Ane Chiuchitu 12:4 u borbi za odličje išla na Ruskinju Yuliu Zaitsevu. U borbi punoj preokreta Bruna je slavila udarcem u zadnjoj sekundi kojim je preokrenula rezultat s 11:12 na 12:13 te donijela Hrvatskoj rekordno četvrto odličje na jednom svjetskom prvenstvu.

U polufinalu je Brunu dočekala Brazilka Caroline Santos koja je prije toga pobjedila tri borbe prekidima zbog bodovne nadmoći sa ukupnih +60 bodova na svom kontu. Bruna je pokušala parirati raspoloženoj Brazilki, ali dalje od 8:10 nije uspjela te je na koncu izgubila 11:14 i ostala na brončanom odličju.