Čačić: Tražimo puni plijen

0

Hrvatska nogometna reprezentacija okupila se u Zagrebu uoči kvalifikacijskih utakmica s Kosovom i Finskom. Nedostaju Modrić, Rakitić i Lovren, ali izbornik Ante Čačić očekuje svih 6 bodova.

Moramo se usredotočiti i vjerovati u ove igrače koje imamo. A imamo ih, dovoljno sposobne da odgovore zadacima i imperativu da u te dvije utakmice tražimo pun plijen. Kosovo i Finska su reprezentacije koje moramo respektirati, ali nikako ne smijemo tražiti alibi u izostanku spomenutih igrača. Vjerujem u naše igrače, u naše zajedništvo i tu pozitivu koju imamo u reprezentaciji. Vjerujem u tu ambicioznost i siguran sam da ćemo biti u obje utakmice dobri, izjavio je Čačić.

Uz dužno poštovanje prema našim protivnicima, Hrvatska je ovog trenutka apsolutno ispred njih. Sad je na našim igračima i mojim najbližim suradnicima na čelu sa mnom da se dobro pripremimo, da uđemo dovoljno ozbiljno i koncentrirano u obje utakmice i onda ne sumnjam da ćemo imati dobru prezentaciju i da će ona biti potkrijepljena s dobrim rezultatom. Siguran sam da će njihovi navijači učiniti sve da budu 12. igrač svojoj reprezentaciji, ali to je i za naše igrače poticajna atmosfera jer su navikli igrati u takvom ambijentu, dodao je Čačić.