Čapljina poslala preko 3 tone pomoći za Petrinju

0
Foto: PR

Tri kombija s više od tri tone paketa pomoći otišla su jutros iz Čapljine za Banovinu. Grad Čapljina kontinuirano djeluje i pruža pomoć stanovništvu na području Sisačko-moslavačke županije.

Nakon potresa, Grad Čapljina – gradonačelnik, Javna poduzeća i ustanove, te mnogobrojne Čapljinke i Čapljinci, što samoinicijativno, što preko Crvenog križa angažiraju se i konstantno šalju pomoć stanovnicima potresom pogođenog područja.  U organizaciji grada, gradonačelnika i uz koordinaciju Crvenog križa jutros su iz Čapljine za Petrinju krenula tri kombija s više od tri tone paketa pomoći.

Pomoć se ogleda u prehrambenim i higijenskim paketima, odjeći i obući, kabanicama, grijalicama, ceradama te svemu onome što je neophodno uvjetima u kojima su se stanovnici Banovine zatekli.

Ne smije se zaboraviti ni na educirane vatrogasce, njih ukupno sedam, koji su odmah drugog razornog dana stigli u Glinu s dva profesionalna vozila i opremom, te pružali pomoć tamošnjem lokalnom stanovništvu.

Ovom prilikom Gradska uprava predvođena gradonačelnikom dr. Smiljanom Vidićem se zahvaljuje svima koji su dali svoj doprinos. Gradonačelnik zahvalu upućuje i Domu za stare i iznemogle Domanovići te Čapljinskim mamama koji su svojim akcijama dali značajan doprinos kojim je Čapljina još jednom pokazala Veliko Srce.