Čelnik krovne cruise organizacije u Dubrovniku izrazio potporu projektima Grada

0
Foto: pixabay.com

Adam Goldstein, predsjednik Izvršnog odbora CLIA-e i potpredsjednik Royal Caribbean Cruises, susreo se danas s dubrovačkim gradonačelnikom Matom Frankovićem. Tom je prilikom čelnik krovne cruise organizacije još jednom dao potporu svim projektima koje Grad provodi na temu upravljanja cruise turizmom.

Kako je već najavljeno, usklađena su i pravila za sezonu 2020. koja će obuhvatiti dodatna poboljšanja po pitanju broja gostiju koji istovremeno posjećuju Grad, sve s ciljem postizanja najveće razine pružene usluge za goste i zadovoljstva građana. Predstavnici CLIA-e podržali su predstavljene mjere, kao i najavljeno uvođenje prijevoza gostiju crusera do Pila i natrag niskopodnim zglobnim autobusima. Tako će shuttle prijevoz preuzeti JGP Libertas, čime će se značajno smanjiti gužve na gradskim prometnicama.

Bilo je riječi i o sve većim nastojanjima cruise kompanija da uvođenjem suvremene tehnologija na svoje brodove ulažu dodatne napore u mjere očuvanja okoliša te o zajedničkom radu na održivom turizmu. Upravo na ovu temu Grad Dubrovnik i CLIA, zajedno s Globalnim vijećem za održivi turizam (Global Sustainable Tourism Council, GSTC), pripremaju zajednički projekt, a sve nastavno na krovni projekt Grada Dubrovnika ”Respect The City – Poštujmo Grad!”.