Cibulkova osvojila WTA Masters

0
Foto: Instagram

Slovakinja Dominika Cibulkova pobjednica je WTA Finalsa, završnog turnira osam najboljih tenisačica svijeta u Singapuru.

Cibulkova je u dvoboju osme i prve tenisačice svijeta nadigrala Njemicu Angelique Kerber sa 6:3, 6:4 za sat i 17 minuta. Cibulkova je bolje ušla u meč, povela 3:0 i propustila loptu za 4:0. Kerber je vratila izgubljeni servis i primakla se na 2:3, ali je Cibulkova odmah načinila novi break. U drugom je setu ključan bio sedmi gem, u kojem je Cibulkova izborila 0-40 i realizirala drugu priliku. U posljednjem je gemu Cibulkova nakon 40-15 realizirala tek četvrtu meč-loptu, u međuvremenu je Kerber propustila dvije prilike za povratak u meč.

Bio im je to deseti međusobni susret i peta pobjeda Cibulkove, koja je dobila prva četiri, a Kerber posljednjih pet njihovih dvoboja. Posljednji je bio prije tjedan dana, prvog dana WTA Finalsa. Za 27-godišnju Cibulkovu to je osmi trofej u karijeri i četvrti ove godine. Trofej Billie Jean King donio joj je dva milijuna dolara, više od ukupne dosadašnje zarade ove godine (1.9 milijuna). Time je probila granicu od 10 milijuna dolara zarade od turnirskih nagrada u karijeri. Kerber je samo ove sezone, u kojoj je osvojila Australian Open, Stuttgart i US Open, zaradila 9.86 milijuna dolara (za finale Singapura, do kojeg je došla bez poraza, dobila je 1.2 milijuna). Ukupno je 28-godišnja Njemica u karijeri zaradila 19 milijuna dolara. Kerber će godinu zaključiti na prvom, a Cibulkova na petom mjestu WTA ljestvice.