Vežite se – policija vreba!

0
Foto: pixabay.com

Od jučer, 13. do nedjelje 19. ožujka na području zemalja Europske unije pa tako i u Hrvatskoj, a slijedom toga i na području koje pokriva Policijska uprava šibensko kninska, sukladno aktivnostima organizacije TISPOL, provodi se ciljana akcija usmjerena na nadzor korištenja sigurnosnog pojasa.
S obzirom da su u Šibensko kninskoj županiji proteklog vikenda zabilježene tri prometne nesreće u kojima su teško ozlijeđeni vozači motocikla, te da se u ovo vrijeme, očekuje povećano prometovanje motocikla i mopeda, osim ciljane akcije korištenja sigurnosnog pojasa, aktivnost će biti kontinuirano usmjerena i na provjeri i sankcioniranju korištenja zaštitne opreme, posebno zaštitne kacige na motociklima i mopedima.

Pojačane aktivnosti, koje će biti prvenstveno usmjerene na nadzor korištenja sigurnosnih pojaseva, ali i na druge prekršaje koji uzrokuju prometne nesreće s teškim posljedicama, kontinuirano će se provoditi u narednom razdoblju na svim otvorenim cestama i cestama u naseljima na području cijele Županije šibensko-kninske.