Čiovski most saniran i otvoren za sav promet

0
Foto: hr-cro.com

Čiovski most oko 17 sati ponovno je otvoren za sav promet nakon što je sanirano oštećenje do kojega je došlo oko podneva, nakon što je preko mosta prešao natovareni kamion te je zbog velikog opterećenja napukla konstrukcija mosta iz koje je ispao klin koji pridržava jedan spoj mosta.

Glasnogovornica Hrvatskih cesta Tamara Pajić izjavila nam je da je prije puštanja kamiona i autobusa preko Čiovskog mosta provjerena statika  cijelog mosta,  te da su inženjeri utvrdili da je statika u redu. Izvršeni su i radovi sanacije na mostu nakon čega je propušten promet i za kamione te autobuse.

 

 

 

Ranije…….

Policijska uprava splitsko – dalmatinska obavještava građane da se, zbog oštećenja dijela konstrukcije Čiovskog mosta, promet na mostu odvija naizmjenično jednim kolničkim trakom, uz regulaciju policijskih službenika, koji su na terenu uz djelatnike Hrvatskih i Županijskih cesta.

Policija napominje kako je promet preko mosta dozvoljen samo osobnim vozilima, odnosno vozilima mase ispod 3 i pol tone. Na navedenoj lokaciji biti će postavljena privremena prometna signalizacija, koja će se tamo nalaziti do daljnjeg, odnosno do sanacije oštećenja. S obzirom na gužvu u prometu, mole se vozači za strpljenje i poštivanje prometne signalizacije, te da se pridržavaju uputa i naredbi policijskih službenika.