Cirque du Soilel: Corteo na sceni Spaladiuma ponovo u subotu 28.05.2022.

0

Artisti Cirque du Soilela, oduševljeni reakcijom publike tijekom izvođenja predstave Corteo, su zajedno sa svojim menadžmentom odlučili održati još jednu predstavu i to u subotu 28. svibnja 2022. s početkom u 18 sati.

Ova ekstra predstava na neki način je poklon Splićanima jer je publika pružila poseban gušt artistima tijekom izvođenja ove iznimne predstave Corteo.

“Ovo je bilo izvanredno, publika nam je dala impuls da budemo bolji. Oduševljeni smo kako su reagirali, onaj pljesak na kraju nas je napunio emocijama. Dugo nismo nastupali, ali ove dvije večeri su bile baš iznimne. Uživali smo i odmah nakon predstave smo bili svi za da ponovimo ovu predstavu još jednom!” – kazao nam je Mauro, klaun u predstavi oko kojeg se plete cijela priča.

Klaun vidi svoj sporovod, ali to je u karnevalskoj atmosferi i nitko u publici nije ostao ravnodušan na događanja na pozornici. Fantastični bend upotpunio je cijelu priču i pružio gledateljima predstave koje se ne zaboravljaju. Duncan Fisher, vice president Cirquea du Soilela i generalni menadžer predstava koje su na turneji je izjavio: “Povratak Cortea ovdje u Split u Spaladium Arenu vrlo je emotivan trenutak za sve nas a i magičan. S obzirom na topao i entuzijastičan prijem publike koju je naša predstava primila, s iskrenim zadovoljstvom objavljujem da je Cirque du Soleil odlučio dodati još jednu izvedbu Cortea u Spaladium Areni.”

Što je publika vidjela u Spaladiumu? Fantastični ansambl vrhunskih majstora svog posla koji suprostavljaju veliko s malim, smiješno s tragičnim i magiju savršenstva sa šarmom nesavršenosti, predstava ističe snagu i krhkost klauna, kao i njegovu mudrost i dobrotu, kako bi ilustrirala dio čovječanstva koji je unutar svakog od nas. Glazba postaje lirska i razigrana noseći Cortea kroz bezvremensko slavlje u kojem iluzija dodiruje stvarnost. Ulaznice su u prodaji u sustavu Adriaticket, a ova treća predstava je i na neki način nova mogućnost da oni koji su propustili prve dvije ,a sad znaju da je Corteo izvrsna predstava, dođu u Spaladium i dožive čaroliju ove mediteranske priče koja slavi život.