Ćorić ispao u 1. kolu Sydneya

0

Nakon što je ostvario uspjeh karijere ulaskom u finale indijskog Madrasa, Borna Ćorić izgubio je u 1. kolu ATP turnira u Sydneyu od Luksemburžanina Gillesa Muellera s 1:6, 4:6.

Čest je slučaj da tenisači i tenisačice nakon odigranog finala budu eliminirani u 1. kolu sljedećeg turnira ili u posljednji tren otkažu nastup. Ćorić je u Sydney sletio u ranim jutarnjim satima, a meč je bio na rasporedu oko 16 sati po lokalnom vremenu, što je svakako bila otežavajuća okolnost. Uz kvalitetu i iskustvo Muellera, dovoljno za poraz prije nego što je istekao prvi sat igre. Od 1:1, dva mjesta bolje rangirani (38-40) i 13 i pol godina stariji (32-19) Luksemburžanin nanizao je pet gemova zaredom. I u drugom je setu Ćorić kod 1:1 izgubio servis, a priliku za povratak nije dočekao. Samo je kod 2:3 stigao do izjednačenja, ukupno je osvojio tek 12 poena protiv servisa – 4 u prvom, a 8 u drugom setu.

Mueller će u osmini finala igrati protiv 2. nositelja, Austrijanca Dominica Thiema, koji je prošlog tjedna u Brisbaneu svladao Marina Čilića. Ćorić iz Sydneya putuje za Melbourne na prvi Grand Slam turnir sezone, Australian Open.