Ćorić: Lećevica će vjerojatno biti gotova i prije 2023.

0
Foto: Izvor: www.rcco.hr

Ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić boravi u Splitu.

Sastao se sa splitsko-dalmatinskim županom Blaženkom Bobanom te svim načelnicima i gradonačelnicima Splitsko-dalmatinske županije, a potom je obišao i Karepovac.

Naš cilj je Centar za gospodarenje otpadom dovršiti što je prije moguće. Ono što je svakako potrebno učiniti je sve centre za gospodarenje otpadom u državi dovršiti do kraja financijske perspektive ovog operativnog programa “Konkurentnost & kohezija”. Govorimo o kraju 2023. godine. Sam projekt Lećevice je u ovom trenu u fazi dovršavanja projektne dokumentacije. Mi u narednom razdoblju očekujemo da će stvari po pitanju realizacije projekta intenzivirati i da će Lećevica biti gotova i prije spomenute godine, istaknuo je Ćorić koji nije želio govoriti o iznosu penala zbog kašnjenja Lećevice.

Župan Blaženko Boban nakon sastanka s Ćorićem izrazio je žaljenje što se kasni s projektom izgradnje Centra za gospodarenje otpadom Lećevica. Naveo je Šoltu kao svijetli primjer zbrinjavanja otpada, dok neki gradovi i općine nisu ništa napravili. Trenutačno primarni problem je edukacija građana, istaknuo je župan.

Načelnik Općine Jelsa Nikša Peronja istaknuo je kako je Jelsa jedna od prvih koja je legalizirala odlagalište i započela sanaciju. Odlagalište se nalazi u središnjem dijelu općine u blizini mjesta Prapratna.