Bauk, Stier i Grmoja za RD komentirali najnovije rejtinge stranaka

0

HDZ sustiže SDP, pokazalo je istraživanje javnog mnijenja u sklopu Crobarometra. Na uzorku od 974 građana, SDP podržava njih 29, 2 posto, HDZ ima 28,3 posto, a na trećem mjestu je Most sa 11,4 posto.


Rezultate nam je komentirao SDP-ovac Arsen Bauk:
Ankete pokazuju da je SDp najjača stranka, da je prednost SDP-a zajedno sa koalicijskim partnerima značajna, ali mi moramo raditi da ona bude takva da u izbornoj noći ne bude dileme tko je pobjednik.

Komentirao je i činjenicu da prema ovoj anketi Živi zid ponovo prelazi izborni prag:
Pitanje je što će se od toga ostvariti na dan izbora u glasačkim kutijama.To je stranka koja očito neće s nikim koalirati nakon izbora, prema tome nešto veći uspjeh te stranke bi otežao poziciju onih koji imaju ambiciju sastavljati Vladu te bi teže sastavili parlamentarnu većinu. Ako je glas za MOst glas za HDZ u ovome trenutku, onda je glas za Živi zid glas za nastavak političke krize.
Politički tajnik , te direktor kampanje HDZ-a, Davor Ivo Stier za Radio Dalmaciju  tvrdi kako su rezultati posljedica toga što su birači u Plenkoviću prepoznali jednu novu priču optimizma:
A s druge strane imaju Zorana Milanović koji je 4 godine već bio premijer, to su bile godine ekonomske stagnacije, ideoloških podjela u društvu, dosta bahatosti. Naravno ne treba robovati anketama, one pokazuju jednu tendenciju , jedan trend rasta HDZ-a.To ohrabruje, ali pred nama je još puno posla.

Glasnogovornik Mosta, Nikola Grmoja rekao nam je kako se i sada pokazalo da Most ima stabilno biračko tijelo:
Ono što je zanimljivo je da smo mi u samu završnicu prošlih izbora ušli sa 4 posto potpore, a sad smo u kampanju ušli sa nekih 12 posto. Tada smo dobili 300 tisuća glasova, na dan izbora imali smo potporu 13 posto birača, pa ako tako bude kao i prošli put ja očekujem izvrsne rezultate i puno bolji uspjeh na izborima.

Komunikacijski stručnjak Krešimir Macan rezultate ankete tumači time što se dolaskom Plenkovića HDZ stabilizirao i vratio birače, a komentirao je i tijek kampanje:
HDZ i Most se jedini međusobno ne napadaju, MOst uredno “lupa” po SDP-u, SDP po HDZ-u i Most , tako da kad to pogledate vidite da se računa na tu kombinaciju i ne želi se pokvariti odnose u kampanji .

Grmoja nam je odgovorio kako je to “spin”:
Pa ne znam baš da se ne napadamo. Kad su pitali Petrova i Bulja što misle o Plenkoviću , oni su pitali koja je razlika između Milanovića i Plenkovića. Mislim da su obojica iz sličnog jata, koji ne znaju u kojim problemima  žive hrvatski građani, tako da mi imamo jednak stav prema HDZ-u i SDP-u. To je klasičan spin Narodne koalicije, odnosno SDP-a  koji nas žele gurnuti prema HDZ-u i tako vratiti dio birača.