Dalmacija u balunu

0

Ovog vikenda nema utakmica 1. HNL pa je pozornost ljubitelja nogometa usmjerena ka drugoligaškim i trećeligaškim terenima. 

Od četiri dalmatinska drugoligaša, domaćin je samo Imotski koji dočekuje drugoplasiranu Cibaliu. Kako su Imoćani na posljednjem mjestu prvenstvene ljestvice, jasno je da će imati težak zadatak, no u borbi za opstanak svaki je bod dragocjen. Uspjeh Imotskog razveselio bi i Šibenčane. Lider prvenstva gostuje u Sisku, a Segesta je na 10. mjestu, iza nje je samo dalmatinski dvojac – Zadar, koji je gost Lučkog, te Imotski. Trećeplasirane Sesvete dočekuju peto Dugopolje, što bi mogla biti lijepa predstava jer su i jedni i drugi lišeni grča borbe za opstanak, a nemaju prvoligaških ambicija.

2. HNL, 17 kolo – subota, 13.30:

Imotski-Cibalia

Segesta-Šibenik

Sesvete-Dugopolje

Lučko-Zadar

Na trećeligaškim će terenima zanimljivije biti u nedjelju, kad vodeći Neretvanac gostuje u Blatu na Korčuli kod četvrtoplasiranog Zmaja, druga Croatia dočekuje makarski Zmaj, a trećeplasirani Solin gostuje u Stobreču. Iz subotnjeg programa izdvajamo gostovanje petoplasiranih Hrvaca u Ivanbegovini i druge momčadi Hajduka u Unešiću.

3. HNL jug, 15. kolo – subota, 13.30:

Kamen-Hrvace

Jadran LP-Mosor

Junak-Primorac (Biograd)

Val-Omiš

OSK-Neretva

Zagora-Hajduk 2 (14.00)

nedjelja, 13.30:

Zmaj (Blato)-Neretvanac

Croatia-Zmaj (Makarska)

Primorac (Stobreč)-Solin