Dalmatinski derbi na Poljudu: Hajduk 2-Šibenik

0

Hajduk 2 i Šibenik odigrat će na Poljudu u 14 sati drugi dalmatinski derbi 15. kola 2. Hrvatske nogometne lige. Donosimo izjave trenera Oreščanina i Perkovića.

Očekuje nas teška utakmica jer je Hajduk dobar, ali mi putujemo u Split psihološki dobro pripremljeni, optimistični i uvjereni da možemo odigrati dobru utakmicu. Težit ćemo tome da ostavimo dobar dojam i nadati se da će nam taj dojam donijeti bodove. Imamo nedavno iskustvo iz utakmice s prvom momčadi Hajduka gdje smo bili jako koncentrirani, a kad smo koncentrirani onda smo pokazali da možemo i taktički i tehnički odigrati dobru utakmicu. Podrazumijeva se voljni moment, želja i htijenje, velika trka, ako budemo sve to imali, vjerujem u dobar rezultat, izjavio je trener Šibenika Borimir Perković.

Hajduk je nakon 6 kola bez pobjede slavio na Hitrec-Kacijanu protiv Dinama pa s optimizmom dočekuje Šibenik.

Naravno da je dobiti Dinama na Maksimiru nešto najveće, to nam je trebalo i nadam se da će mojim momcima to biti pozitivan šok i samopouzdanje, a ne da se uljuljamo. Očekujemo vrlo tešku utakmicu. Cijenimo Šibenik, s novim trenerom Perkovićem su napravili pomak u igri. Vidjeli smo kup-utakmicu naše prve ekipe s njima, prikazali su dobru partiju i s tom će slikom doći nama na Poljud. Dobili su podstrek i putokaz da mogu igrati s Hajdukom A gotovo ravnopravnu utakmicu. Doći će s tim gardom i zato očekujem izuzetno zahtjevnu utakmicu, rekao je trener Hajduka 2 Siniša Oreščanin.