Dalmatinski dvoboj Split-Alkar u 19 sati na Gripama

0

Split i Alkar u 19 sati na Gripama igraju dalmatinski derbi 8. kola HT Premijer lige košarkaša. Split je favorit, a Sinjani se nadaju iznenađenju.

Lokalni derbi je pred nama, to je uvijek utakmica s puno motiva. Na nama je da se oporavimo od poraza protiv Borca, i engergetski i mentalno. Alkar će biti motiviran, vjerujem da će to biti prava košarkaška predstava. Igramo na svom parketu, favoriti smo, rekao je trener Splita Ante Grgurević.

Split je svakako favorit. Formirali su izuzetno jaku ekipu, igraju dva natjecanja. Na nama je da pokušamo biti maksimalno koncentrirani i da što duže pokušamo ostati u utakmici. Ako dozvolimo Splitu brzo odvajanje, to bi moglo riješiti utakmicu. Budemo li držali egal, mogli bismo tražiti šansu da iznenadimo domaćina. Računamo i na njihov umor od utakmice s Borcem u četvrtak, ali Split zna da je utakmica važna za njih, da kući ne smiju gubiti. Momčad su selekcionirali tako da mogu izdržati dvije utakmice tjedno, to im neće biti veliki minus. A plus im je što su u natjecateljskom ritmu i imaju vrlo kvalitetnu ekipu. Maligani nas prate od prve utakmice, nadam se da će ih dosta doći i u Split. Dvorana na Gripama je često dobro ispunjena, taj ambijent može poslužiti igračima da daju svoj maksimum. Neka bude prava utakmica i neka bolji pobijedi, izjavio je za Radio Dalmaciju trener Alkara Damir Milačić.