Dalmatinski rukometni derbi na Gripama

0
Foto: 1080plus.com

Split i Metković 1963 u 18 sati na Gripama igraju dalmatinski rukometni derbi. Na ljestvici Prve lige jug Split je treći, a pobjedom bi se izjednačio s Hrvatskim dragovoljcem tri boda iza vodećeg Mladog Rudara. Metković je osmi, a pobjeda ga vodi na 6. mjesto.

Očekujem tešku utakmicu, kao što je svaka kad su Split i Metković u pitanju. Metković će pokušati uzeti bod ili oba, a mi ćemo nastojati da bodovi ostanu u Splitu kako bismo ostali u utrci za Premijer ligu. Moramo vratiti agresivnost koja nas je krasila u prvom dijelu sezone, izgubili smo to protiv Ribole Kaštela i u Dubrovniku pa smo prosuli tri boda. Trebamo se vratiti starim navikama, a to su agresivnost u obrani i brza polukontra i kontra, rekao je za Radio Dalmaciju trener Splita Mario Bjeliš. Uz Bjeliša, i tri igrača Splita, Marić, Kozina i Medić, ponikli su u Metkoviću.

Motiv je na visokom nivou. Dolazimo u Split odigrati pravu mušku tvrdu utakmicu, s čvrstom obranom i brzom tranzicijom, pa neka pobijedi bolji, a ja se nadam da će to biti moja momčad i ja. Nadam se da ćemo uskoro dalmatinski derbi igrati u Premijer ligi, a ne u Prvoj ligi jug. To bi bila lijepa stvar za hrvatski rukomet, nije dobro da Dalmacija nema nijedan klub u Premijer ligi. Nadam se da će ne samo Split i Metković, nego i još poneki dalmatinski klub iskočiti svojom kvalitetom i radom, izjavio nam je trener Metkovića 1963 Filip Romić.