Dan bez poginulih u prometu: U Hrvatskoj nije bilo smrtno stradalih ni teško ozlijeđenih

0
Foto: policija.gov.hr

Dan bez poginulih u prometu – u Hrvatskoj je prošao bez smrtno stradalih i teško ozlijeđenih osoba. Hrvatska je tako među članicama Europske mreže prometne policije ROADPOL, koje su uspješno ostvarile cilj akcije.

„Ostani živ i spasi živote drugih!“ slogan je kampanje „Dani sigurnosti u prometu“ europske mreže prometne policije ROADPOL, koja se odvijala diljem Europe od 16. do 22. rujna 2022. godine.

Svrha kampanje je smanjenje broja smrtno stradalih u prometu, a središnji događaj je i ovaj put bio „Dan bez poginulih u prometu“, koji se održao 21. rujna.

Taj dan su se u svim policijskim upravama na području Republike Hrvatske pojačale preventivno-represivne aktivnosti policije s ciljem suzbijanja najtežih prometnih prekršaja, uz korištenje maksimalnog broja raspoloživih policijskih službenika i potrebne tehnike.

Cilj je bio smanjiti broj poginulih u prometu na nulu, barem na jedan dan – dan u kojem nitko neće poginuti na europskim cestama.

Ove godine u Republici Hrvatskoj cilj je postignut! Na cestama Republike Hrvatske 21.09.2022. dogodilo se 11 prometnih nesreća s nastradalim osobama, od kojih niti jedna ne pripada kategoriji teških prometnih nesreća. Nije bilo nesreća s poginulim osobama, niti nesreća s teško ozlijeđenim osobama. Ukupno je ozlijeđeno 15 osoba, a sve osobe lakše su ozlijeđene.

Hvala svim sudionicima u prometu, jer zajedno nismo samo „ostvarili cilj“ – prevencijom, odgovornim ponašanjem i poštivanjem prometnih propisa spasili smo živote, kazu u MUP-u.

#VisionZero #RoadpolSafetyDays