Dan hrvatskih branitelja grada Splita – 30. svibnja

0
Foto: arhiva RD

Koordinacija braniteljskih udruga i gradonačelnik Andro Krstulović Opara dogovorili su program proslave Dana hrvatskih branitelja grada Splita koji se obilježava 30. svibnja.

Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća na Gradskom groblju Lovrinac (Groblju branitelja te Spomen obilježju poginulim Bošnjacima-muslimanima braniteljima u Domovinskom ratu) u četvrtak, 30. svibnja 2019. godine u 8 sati započet će proslava Dana hrvatskih branitelja grada Splita, u spomen na Domovinski rat. Potom će u splitskoj prvostolnici, katedrali sv. Dujma u 9 sati biti služena sveta misa zadušnica, a u 10 sati vijenci će se položiti i u Parku branitelja.

S pročelja zgrade splitske Gradske uprave spustit će se 22 metra dug hrvatski stijeg, a u 10.30 sati na Branimirovoj obali bit će otvorena izložba „Borbene postrojbe grada Splita u Domovinskom ratu“ i TT zbora HRVATSKE VOJSKE i MUP-a. Ovom prilikom građani će moći razgledati i brodove Hrvatske ratne mornarice te borbena sredstva Hrvatske kopnene vojske i Hrvatskog ratnog zrakoplovstva.

Nakon četvrtka izložba „Borbene postrojbe grada Splita u Domovinskom ratu“ bit će premještena u atrij zgrade Gradske uprave (Banovina), od 31. svibnja do 7. lipnja 2019.  godine.

U čast proslave Dana splitskih branitelja građane će na Rivi od 20 sati zabavljati grupa Nevera i rock grupa Vatra, a u 22 sata uslijedit će veličanstveni vatromet.

iz Uprave Grada Splita pozivaju sve Splićanke i Splićane na sudjelovanje u proslavi, da zajedno sa svojim braniteljima obilježe ovaj dan, a uživajući u vatrometu prisjete se i pravog Dana državnosti.