Dan za povijest: Finale Svjetskog prvenstva Hrvatska-Francuska !

0
Foto: Tom Dubravec / CROPIX

Danas je najveći dan u povijesti hrvatskog sporta. Hrvatska nogometna reprezentacija igra veliko finale Svjetskog nogometnog prvenstva u Rusiji. Dvoboj s Francuskom započinje u 17 sati na stadionu Lužnjiki u Moskvi.

Najmanje 20 tisuća hrvatskih navijača bit će u  Moskvi a deseci tisuća ljudi gledat će finale na gradskim trgovima širom Hrvatske

Samo tijekom nedjelje ujutro iz zagrebačke zračne luke poletjet će sedam čartera za rusku prijestolnicu, dok je veliki dio navijača već u Moskvi.

Hrvatski navijači ponovno će, kao i prije utakmice s Englezima, na Crvenom trgu pokušati razviti veliku zastavu s kockicama.

Hrvatski nogometaši u punom sastavu odradili  su posljednji trening uoči finala. Ukoliko ne bude nekih većih problema za igrače, na teren bi trebalo istrčati sljedećih 11: Subašić, Vrsaljko, Lovren, Vida, Pivarić, Brozović, Rakitić, Rebić, Modrić, Perišić, Mandžukić.

Na druženju s novinarima uoči finala bili su izbornik Zlatko Dalić i Luka Modrić – evo što su poručili.

   U finalu idemo u fight, bacit ćemo se na glavu, pa što bude. Ako osvojimo trofej nitko neće biti ponosniji, ako ne, čestitat ćemo suparniku i ići dalje. To je sport. Upravo su naši navijači jedan od naših najvećih motiva. Veseli nas radost naših navijača što su zaboravili na sve probleme i nedaće. Što posljednjih 25 dana žive sretno i ponosno. Ako osvojimo naslov u slavlju ćemo nadmašiti i Brazil i Argentinu, poručio je izbornik hrvatske reprezentacije Zlatko Dalić.

Prošao sam puno toga u životu i poruka je da se nikad ne predaješ i da uvijek vjeruješ u sebe. Bez obzira što se desi, moraš vjerovati u sebe i boriti se za svoje snove i uspjehe. To me uvijek vodilo u karijeri, rekao je Modrić.