Sprema se najmasovniji prosvjed za nastavak kurikularne reforme!

0
Foto: Pixabay

Dok se vladajući svađaju, jedna od najvažnijih reformi – ona obrazovna, stoji! Danas točno u 18 sati sprema se najmasovniji prosvjed za nastavak kurikularne reforme! Tisuće ljudi izaći će na ulice i dati svoj glas za borbu protiv, kako kažu, pretvaranja naše djece u ovce.

Predsjednica Sindikata učitelja Sanja Šprem pozvala je sve, pogotovo roditelje i djecu, da im se pridruže na prosvjedu: “Jer ovo pitanje nije pitanje udruga, pitanje građana. Ovo je pitanje svakog roditelja. Ovo je pitanje svakog djeteta u RH i njegove kvalitetne budućnosti”, rekla je Šprem.

Prosvjedovat će se u desetak hrvatskih gradova, između ostalih i u Splitu, Dubrovniku, Zadru i Korčuli, ali i u Londonu, Berlinu, Budimpešti i Bruxellesu.

“Učenici su prenatrpani informacijama, učitelji se pretvaraju u birokrate, mi moramo reći dosta je i započeti i otvoriti novu stranicu za kvalitetno bolje sutra” kaže Šprem.

Eli Pijaca Plavšić iz Inicijative “Hrvatska može bolje” poručuje: “Struka mora biti iznad politike, obrazovanje prioritet društva i obrazovna politika javni i nacionalni interes”, rekla je Pijaca Plavšić i dodala: “Izravni politički utjecaj, partikularni politički interes i apsolutni nemar institucija i tijela za provedbu Strategije i Kurikularne reforme zapravo je doveo u pitanje i provedbu reforme, ali i stotine milijuna eura koji su bili namijenjeni Hrvatskoj u sljedeće 4 godine iz fondova EU.”

Da iza prosvjeda stoji politika vjeruje čelnik Hrasta Ladislav Ilčić: “Jasno je da se radi o političkom skupu u kojemu SDP želi skupiti nekakve političke bodove. Uz sam SDP sigurno će na tom skupu biti i udruge iz Reforme 112 kojima su uskraćena značajna financijska sredstva s kojima su baratale u proteklom mandatu”, rekao je Ilčić.