Dani volonterskog rada

0

Danas počinje tradicionalna manifestacija Dani volonterskog rada, koja se ove godine održava 21. put u organizaciji Volonterskog centra Udruge „MI“ – Split. Održavaju se od 21. -26. svibnja.

U ponedjeljak, 21. svibnja počinje konferencija „Pokretačka snaga volontiranja“ koja će se održati  u Gradskoj knjižnici Marka Marulića u Splitu, Ul. slobode 2, od 10 do 12 sati
Na konferenciji sudjeluju mladi volonteri srednjoškolci koji će raspravljati o motivaciji za volontiranje i dobrobitima volontiranja, a svoje volonterske programe predstavit će i dvije škole. Četiri organizacije predstavljat će svoju koordinaciju velikim brojem volontera na volonterskim akcijama.

Održava se i humanitarno-prodajna izložba uz prigodni zabavni program u Strossmayerovom parku (Đardinu)  u subotu, 26. svibnja 2018., od 9 do 13 sati
Osnovna vrijednost ove tradicionalne manifestacije je solidarnost koja osnažuje pojedinačni trud različitih organizacija i osoba. Kao i prethodnih godina, novac od donacija pojedinih organizacija nakon samog događanja bit će usmjeren jednoj udruzi u potrebi. Odlukom savjeta Volonterskog centra Split, ove godine će donacije biti usmjerene Udruzi Dyxy, za kupnju uređaja Neurofeedback (NFB). Radi se o neinvazivnoj suvremenoj metodi stimuliranja oštećenih područja u mozgu, a koja se koristi kao jedna od vodećih metoda u ublažavanju smetnji čitanja i pisanja kod osoba s disleksijom. U kulturno-zabavnom programu događanja sudjeluju brojne udruge i javne institucije, ali i različite plesne skupine.

Manifestaciju Dani volonterskog rada organiziramo u sklopu nacionalne kampanje Hrvatska volontira koja se održava u preko 70 gradova u Hrvatskoj.