Davis Cup: Hrvatska u Torino u najjačem sastavu

0
Foto: Foto Mario ĆUŽIĆ/HTS

Izbornik hrvatske Davis Cup reprezentacije Vedran Martić u ponedjeljak je prijavio sastav za predstojeći završni turnir tog natjecanja koji će se održati od 25. studenoga do 5. prosinca.
Naša će reprezentacija igrati u najjačem sastavu, jer su na popisu Marin Čilić, Borna Ćorić, Borna Gojo, Nikola Mektić i Mate Pavić.
Prije početka turnira moguće je napraviti do tri izmjene, a prvi susret našeg sastava zakazan je za 25. studenoga protiv Australije. Tri dana potom Hrvatska će se sastati s Mađarskom, a oba navedena susreta odigrat će u Torinu. U prvoj fazi natjecanje se održava u šest skupina, a nastavak igranja izborit će šest pobjednika grupa i dvije najbolje drugoplasirane reprezentacije. Hrvatska je u skupini D, a ako osvoji prvo mjesto, u četvrtfinalu će, također u Torinu, igrati protiv pobjednika skupine E (Italija, SAD, Kolumbija). Ukoliko, pak, bude među dvije najuspješnije drugoplasirane reprezentacije, četvrtfinalni će susret odigrati u Madridu, bilo protiv pobjednika skupine A (Španjolska, Rusija, Ekvador), bilo protiv pobjednika skupine B (Kanada, Švedska, Kazahstan).