Davis Cup: Otvaraju Ćorić i Johnson

0
Foto: Hrvatski teniski savez

Borna Ćorić i Steve Johnson otvorit će u petak u 11 sati Davis Cup polufinale Hrvatska-SAD na zadarskom Višnjiku. Potom će se sastati Marin Čilić i Frances Tiafoe.

Ždrijeb ispred crkve Svetog Donata trajao je pet minuta. Izbornici Željko Krajan i Jim Courier otkrili su koje su igrače odabrali za pojedinačne susrete, nakon čega je iz zdjele s četiri kuglice izvučena ona s imenom Borne Ćorića. Tada je postao poznat cijeli raspored.

Naime, po pravilima Davis Cupa prvog dana bolje rangirani tenisači igraju protiv slabije rangiranih. Tako će Ćorić (18. na ATP ljestvici) igrati protiv Johnsona (30.), a Čilić (6.) protiv Davis Cup debitanta Tiafoea (40.). Za igru parova u subotu u 14 sati nominirani su, očekivano, Ivan Dodig i Mate Pavić, odnosno Mike Bryan i Ryan Harrison koji je ušao u momčad umjesto ozlijeđenog Jacka Socka. Pravila nalažu da se u nedjelju u 11 sati prvo sastanu bolje rangirani igrači, Čilić i Johnson. Bude li 2:2, o plasmanu u finale će odlučiti Ćorić i Tiafoe.

Izbornici imaju pravo izmjene igrača, najkasnije sat prije početka meča. U hrvatskoj je reprezentaciji još Franko Škugor, a u američkoj Sam Querrey.