Derbi Svetog Duje

0

Na Poljudu će se u 17 sati sastati Hajduk i Split. Radio Dalmacija izravno prenosi derbi Svetog Duje, treći ove sezone. U prva dva Split nije dao nijedan gol.

Na Poljudu je u 2. kolu, 19. srpnja, bilo 0:0. Utakmica bez šušta i gušta, bez poštenog šuta prema golu s obje strane. Hajduk je tada bio u iščekivanju uzvratne utakmice 2. kola kvalifikacija za UEFA Europa ligu s Lukom Koper. U 11. kolu, dva mjeseca kasnije, 27. rujna, Hajduk je na Parku mladeži slavio s 2:0 golovima Vlašića u 45. i Caktaša u 48. minuti. Nakon te utakmice, Zoran Vulić napustio je klupu Splita. Goran Sablić u međuvremenu je osvojio 15 bodova u 8 utakmica, a isti je bodovni učinak u tom razdoblju imao i Hajduk.

S jednog derbija na drugi. Ovo su jako lijepe utakmice i veliko je veselje i želja da odigramo jako dobro. Tijekom tjedna sam vidio veliki žar i motivaciju na treninzima, koncentrirani i visokokvalitetni rad. Momčad je spremna, izjavio je trener Hajduka Damir Burić.

Važna utakmica i za nas i za Hajduk. Za Split uvijek teško gostovanje, očekujem agresivan Hajduk u otvaranju utakmice. Mi idemo, kao i u svakoj utakmici, ostvariti što bolji rezultat, pokušati uzeti sva tri boda i približiti se Hajduku, ali i Rijeci i Dinamu, najavio je trener Splita Goran Sablić.