Derbi na Poljudu: Priveden 31 navijač

0
Foto: pixabay

Prije, tijekom i nakon derbija na Poljudu u kojem je Hajduk izgubio od Dinama 0:2, priveden je 31 navijač.

Policijski službenici su prije, za vrijeme i nakon osiguranja javnog okupljanja poduzimali niz operativnih mjera i radnji iz nadležnosti policije. U sklopu provedbe planiranih mjera i radnji, policijski službenici su proveli organiziranih prihvat i pratnju prijevoza gostujućih navijača do mjesta održavanja javnog okupljanja.

Policijski službenici su osigurali cjelokupnu trasu kretanja gostujuće momčadi i gostujućih navijača u dolasku i odlasku s javnog okupljanja.

Nakon javnog okupljanja policijski službenici nastaviti će s osiguranjem uže i šire zone mjesta održavanja javnog okupljanja i centar Grada Splita u cilju održavanja povoljnog stanja javnog reda i mira i prevencije protupravnih ponašanja.

Do ovog trenutka prije, za vrijeme i nakon javnog okupljanja nisu zabilježeni značajniji negativni sigurnosni događaji, kao ni uništenja imovine.

Privedena je ukupno 31 osoba uglavnom zbog prekršaja iz Zakona o sprječavanju nereda na sportskim natjecanjima i Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, od čega su 3 osobe privedene jer su kod njih policijski službenici pronašli pirotehnička sredstva.