Deveti Split Pride – Kotur donio kartonskog Oparu

0
Foto: Radio Dalmacija

Nekoliko stotina ljudi okupilo se na devetoj Paradi ponosa u Splitu. Splitska Povorka ponosa krenula je u 18 sati iz Đardina, a okupljanje je započelo u 17 sati u Strossmayerovom parku.

Od parka ruta ide kako slijedi: Ulica kralja Tomislava, Marmontova, odakle skreće u Ilićev prolaz (kod kina Karaman), Zadarska, Pjaca – gdje će biti održan kratak govor, Marulićeva, preko Voćnog trga na Rivu, Hrvojeva te povratak u Đardin.  Povorku čuvaju jake policijske snage.

Koordinatorica Povorke ponosa Mirta Barić ističe kako su htjeli pokazati da u Splitu postoji LGBT zajednica, da smo tu, živimo, radimo, no i da i dalje primaju prijetnje.

Uspješnost Pridea se više ne mjeri je li bilo nereda nego koliki je odaziv lokalni zajednice, koliku podršku lokalna zajednica pruža LGBT zajednici, poručila je Barić.

Potporu Povorci dali su i neki političari iz splitskog SDP-a i stranke Pametno.SDP Split podržava Povorku ponosa, želimo da Split bude otvoren i tolerantan, a to uključuje sve zajednice pa tako i LGBT zajednicu. To je jako bitno za društvenu klimu u našem gradu”, poručio je čelnik splitskog SDP-a Goran Kotur koji je na Split Pride odlučio donijeti i “kartonskog” splitskog gradonačelnika.