Dilber za RD: Premijer se ponaša kao kancelar

0
Foto: facebook HDZ

HDZ-ov član saborskog Odbora za Nacionalnu sigurnost Željko Dilber u izjavi za Radio Dalmaciju komentirao je mogućnost da bivši ravnatelj SOA-e Dragan Lozančić postane savjetnik premijera Tihomira Oreškovića.

To ga čudi s obzirom na činjenicu da je premijer supotpisao njegovo razrješenje. Moj stav je, inače, da se premijer ponaša na jedan način koji nije primjeren poziciji na kojoj on je, na poziciji premijera jer za takve odluke potrebne su konzultacije, ako ne unutar cijele Vlade, onda u njezinom užem sastavu. Ovo je kancelarski pristup, a ne pristup premijera, zaključio je Dilber.

Dilber nam je komentirao i zašto HDZ na sjednici saborskog Odbora za nacionalnu sigurnost u srijedu nije dao potporu Danijelu Markiću, kandidatu za novog ravnatelja SOA-e. HDZ nije glasova protiv gospodina Markića, protiv imena i prezimena, protiv osobe, HDZ je glasovao principa na koji se sve to odradilo, izjavio nam je Dilber koji drži da je prvi potpredsjednik Vlade Tomislav Karamarko trebao prema njegovom mišljenju odabiru prvog čovjeka SOA-e.