Dinamo u Splitu, Tommy želi prvo mjesto

0
Foto: RD

Nakon dvomjesečne stanke zbog božićno-novogodišnjih blagdana i Europskog futsal prvenstva u Sloveniji, nastavlja se Hrvatska malonogometna liga. Prvo kolo donosi izravan dvoboj za prvo mjesto. U 20 sati na Gripama igraju Split Tommy i Futsal Dinamo.

Radili smo naporno i kvalitetno u ovoj pauzi. I u prvom dijelu sezone igrali smo kvalitetan presing. Šteta što nas nema malo više u rotaciji pa da visok ritam držimo kroz svih 40 minuta, ali to nadoknadimo individualnim rješenjima. Imamo 2-3 igrača koji u svakom trenutku mogu riješiti utakmicu, a na vratarskoj poziciji smo sigurno broj 1 u državi. Možemo i zaslužujemo biti prvi, nadam se da ćemo ga uzeti već u ovoj utakmici i zadržati do kraja prvenstva, rekao je za Radio Dalmaciju kapetan Split Tommya Josip Suton.

Dinamo kolektivno igra jako dobro. Nisu ekipa u kojoj neki pojedinci odskaču, iako će im sigurno nedostajati kartonirani Đulvat i Grbeša. Bez obzira u kakvom sastavu dođu na Gripe, oni su uvijek opasni. Uvijek izgledaju jako dobro i organizirano na terenu i sigurno su nam uz Novo vrijeme Apfel najteži protivnik u prvenstvu. Samo njihovo ime je dovoljan motiv svima da dođu na Gripe i da nas podrže, Dinamo je Dinamo bez obzira o kojem se sportu radi. Nadam se velikoj podršci s tribina. Mi smo Split Tommy i bez obzira na situaciju na ljestvici ne smijemo dozvoliti da nas Dinamo pobijedi na našem parketu, moramo doći do pobjede pod svaku cijenu, izjavio nam je Ivo Jukić, koji će s obzirom na ozljedu Žarka Luketina sigurno biti na golu Split Tommya.

Zanimljivo će biti i u Šibeniku gdje Crnica s novim trenerom Mladenom Pericom Štrlom u 19 sati dočekuje aktualnog prvaka Hrvatske, zagrebački Nacional. Nacional je sasvim pomladio momčad koju je napustio i trener Robert Grdović. Crnica je u Zagrebu u 1. kolu izvukla 7:7, a također je doživjela nekoliko kadrovskih promjena, uključujući trenersku klupu gdje je Štrla naslijedio Robertina Jelovčića. Vrgorac u 20 sati gostuje u Osijeku kod Kelmea, osokoljen plasmanom u četvrtfinale Kupa i pobjedom protiv Novog vremena Apfel u srijedu.